fbpx

| +36/31 327 51 38

Légcsatornázható klíma bemutatása

A légcsatornázható klímaberendezések lehetővé teszik a klimatizált levegő eljuttatását tetszés szerinti irányba egy elosztón és azt követő légcsatornákon keresztül.

 

Egy légcsatornázható klíma beltéri egységgel a ház összes helységbe szállíthatunk kellemes hűvös vagy éppen meleg levegőt, ennek csak a tervezéskor megtervezett és beépítésre kerülő légcsatorna hosszúsága és átmérője szabhat határt.

Légcsatornázható klíma

A légcsatornázható klímaberendezés fő része egy nagy teljesítményű klíma beltéri egység, ami bármilyen kialakítású légcsatorna hálózatra csatlakoztatható, ezáltal számos lehetőségünk nyílik a kezelt levegőt eljuttatni a befúvás helyéhez, legyen akár padló, mennyezet vagy oldalfal.

 

A levegő befúvó anemosztátokból, rácsokból vagy éppen szelepekből igen nagy mennyiségben tudunk válogatni, mind színben, mind kialakításban, de lehetnek akár egyedi megoldások is.

Az ízlésünknek köszönhetően nem kell egy vagy több oldalfali készüléknek látszódnia, hanem egy a lakásban kialakított és azzal harmóniában lévő megoldást tud nyújtani.

 

A légcsatornázható légkondicionáló berendezések szinte minden területen alkalmazhatók; irodák, üzletek, tárgyalók, bárok, éttermek, kávézók, szórakoztató és ipari helyiségek, de természetesen a lakásunk klimatizálására is megoldást nyújt.

 

 A légcsatornás klímák hűtésre és fűtésre / légfűtés / egyaránt kiválóan alkalmasak.

 

Kiegészíthetők elektromos, vagy meleg vizes fűtéssel, hő visszanyerőegységgel, bármilyen minőségű szűrő betéttel, elektró filterrel, friss levegő részleges vagy teljes befújására is alkalmasak.

 

A légcsatornázható klíma berendezések változatai

 • alacsony nyomású légcsatornás klíma
 • közepes nyomású légcsatornás klíma
 • magas nyomású légcsatornás klíma
 • multi légcsatornás klíma
 • ipari légcsatornás klíma

 

Alacsony nyomású légcsatornázható klíma

Az alacsony statikus légnyomású légcsatornázható klíma beltéri egységtől befújásra alkalmasak.

 

Kis teljesítményű ventilátorokkal vannak ellátva melyek nem alkalmasak egy közepes, vagy nagy légcsatornás rendszer használatakor.

 

Mindössze csak pár méter hálózaton keresztül tudják a levegőt elszállítani.

Ezeket a berendezések egy maximum két szoba klimatizálására javasoljuk.

 

Előnyük, hogy nagyon csendesek és a befúvó rész akár háló szobába is elhelyezhető. 

 

Közepes nyomású légcsatornázható klíma

Közepes statikus légnyomású légcsatornás klímaberendezések több helység együttes klímatizálására alkalmas.

Közepes teljesítményű ventilátorok találhatók ezen légcsatornás légkondicionáló berendezésekben, minek hatására akár több tíz méterre is elvezethetők a beltéri egységtől a kezelt levegő.

 

Ennek hatására már nem csak 1-2 szoba vagy helyiség befúvására alkalmazhatóak.

 

Magas nyomású légcsatornázható klíma

A magas statikus légnyomású légcsatornázható klímaberendezések nagy teljesítményű ventilátorral vannak ellátva ezért nagy hosszúságú és szerteágazó hálózatok hozhatók létre.

 

A kezelt, klimatizált levegő a nagyteljesítményű légcsatornás klímaberendezések segítségével számtalan helységbe eljuttatható.

 

Nagy légterű helységek csarnokok, tárgyaló, előadó termek, éttermek, szállodák, irodák, mozi és színháztermek, nagyobb családi házat klímatizálására ajánlott.

 Hűtésre, fűtésre, friss levegő bevezetésre, akár szellőztetésre is egyaránt alkalmasak.

 

Légcsatornázható klíma előnyei

 

 • Strapabírók, hosszú élettartam

 • Jól megtervezett és kivitelezett légcsatorna esetén szinte hangtalan

 • Sokféle alkalmazási terület

 • Esztétikusan kivitelezhető

 • Szellőztetési lehetőség friss levegő rákötéssel

 • Tökéletes levegő elosztás valósítható meg, huzathatás nélkül

 • Hűtésre és fűtésre is alkalmas

 • Sokféle szűrési megoldás

 • Széles teljesítmény kínálat 2-40 kW-ig

A légcsatornás klímaberendezések nagy előnye hogy a beltéri egység el van rejtve a szem elől ezért olyan helyeken is alkalmazható ahol más beltéri egység szóba sem jöhetne akár műemlék épületekben, vagy egyedi kialakítású belső tereknél is tökéletes.

 

A levegő befújása és elszívása történhet mennyezetből, padlóból, oldalfalról vagy ezek kombinációja is alkalmazható.

 

Pár jó tanács vásárlás, beszerelés előtt!

 
 • Feltétlen kérje ki egy szakember tanácsát ha ön légcsatornás klímaberendezést szeretne.
 • A nyomvonalat és a légcsatorna rendszert, hálózatot érdemes először megterveztetni és csak utána választani készüléket.
 • Feltétlen hőszigetelni kell a beltéri egységet ha fűtetlen térbe, pl padlásra kerül elhelyezésre. A nem használt időszakban a légcsatorna rendszernek zárhatónak kell lennie.
 • Levegő, porszűrőt ajánlott használni a szívó rács vagy rácsoknál, hogy magába a hálózatba minél kevesebb mennyiségű por jusson be, ezzel is segítve az egészséges és a hosszan tartó működést.
 • A légcsatorna ellenállást méretezni szükséges, ha tőlünk vásárol légcsatornás klímaberendezést ez most ingyenesen elvégezzük! Egy rosszul méretezett és nem gépész által átszámolt légcsatorna akár az egész rendszert használhatatlanná teszi. Ilyenkor a következő problémák léphetnek fel: nem megfelelő légáramlás, zaj, túl magas vagy alacsony légsebesség, nagy hő veszteség stb.

Copyright © - Minden jog fenntartva! 2020 Kalló Therm Kft.

Ezt az oldalt az insource.hu készítette.