fbpx

| +36/31 327 51 38

Klíma karbantarás-mosás-tisztítás

Légtechnikai rendszerek tisztítása,szűrők cseréje.

Klíma karbantartás

Miért nam ajánlott elmulasztani a klíma karbantartás ?

A klímakészülék üzemeltetése során sok levegő áramlik át a hőcserélőkőn keresztül és a levegő sok szennyeződést hoz magával.

A beltéri egységben megtalálható szűrők felfogják a port és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződést, ezáltal csökken a légáramlás és kihordhatja a felfogott port.

 

Ezért a klíma karbantartás időnként el kell végezni,mert ilyenkor jobban terhelődik a gép és emiatt többet fogyaszthat és csökken az élettartama is.

 

A hőcserélő hűtőbordát is takarítani, fertőtleníteni kell egészségügyi okok ill. a jó szellőzés, helyes működés miatt.

 

Ráadásul az igazi veszélyt a klíma szűrőiben és főleg a cseppvíztálcában megtelepedő baktériumok, gombák, pollenek és por jelentik.

 

Ha ez a szennyezett levegő bejut a szobába, és az ott tartózkodók belélegzik azt, enyhébb esetekben előfordulhat fejfájás, levertség, fáradtság, kipirosodott-száraz szem, kiszáradt torok, mely tüneteket talán észre sem veszünk.

Komolyabb panaszok lehetnek a légzési nehézségek, szem-orr és torokgyulladás, kiszáradt bőr, asztmás tünetek.

Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, és pár napos távollét után megszűnnek, valószínűsíthető hogy a klímaberendezés rendkívül elkoszolódott.

A kültéri egységen jelentős mennyiségő levegő halad át. A kondenzátorok lamellái sűrűek, így a levegőben szálló por, szösz könnyen lerakódik, és a levegő nehezen tudja csak átjárni.

 

A kültéri egység ilyenkor túlterhelt állapotban mőködik, mivel nem tudja leadni a szükséges hőt. Az élettartama ezzel jelentősen lecsökken.

 

Általában egészen addig nem foglalkozunk a klíma karbantartás gondolatával, amíg a legnagyobb melegben (hidegben) cserben hagy minket.

 

Pedig ha ez megtörténik, már nagy a baj és drágább is a klíma javítás, mint ha megelőzi a problémát és rendszeresen karbantartatja a berendezéseit.

 

Amennyiben a hiba javításához alkatrészt kell cserélni, előfordulhat, hogy 1 hetet várakozik az alkatrészre.

 

A fent említett problémákat elkerülendő, szoktuk ajánlani ügyfeleinknek a karbantartást évente legalább egyszer (tavasszal), ha fűtésre is képes a készülék, akkor kétszer (tavasszal és ősszel) kell elvégezni.

 

Széleskörű munkálatainknak köszönhetően, ha másban nem is, abban biztos lehet, hogy a nyári hőségben pihentető, hűvös környezetben kapcsolhat ki otthonában.

Fontos, hogy a klímatisztítás munkálatait szakember végezze.

Nem csak azért, mert rendelkezik a megfelelő szerszámokkal, anyagokkal és képesítéssel, de tapasztalatának köszönhetően észreveszi a kialakulóban lévő problémákat is (zajos berendezés, gázhiányra utaló hangok, szerkezeti sérülések).


Valamint a garanciális feltételek megtartásához képesített szakember által elvégzett munka.

Copyright © - Minden jog fenntartva! 2020 Kalló Therm Kft.

Ezt az oldalt az insource.hu készítette.