fbpx

| +36/31 327 51 38

Kazettás klíma

Mennyezeti kazettás klíma

Mennyezeti kazettás klíma

Oldja meg a halk működést, a diszkrét megjelenést, a költséghatékonyságot és a környezetvédelmet kazettás mennyezeti klímával!

 

Kazettás mennyezeti klímaberendezés esetében álmennyezet fölé helyezzük el a gépet, és csak egy kis rész, a takarópanel látszik a térben.

 

Ezek közül a legismertebb a magasfali, beltéri megoldás.

Tévesen, sokan a split klíma alatt kizárólag ezt szokták érteni, holott sokféle kivitelben létezik.

 

Kisebb hűtési igény esetén egyértelmű, hogy elegendő egy beltéri egység. Egyetlen beltéri készülék esetében a légelosztás egyenletes elosztásának a módja, hogy Kazettás beltéri egységet alkalmazunk, mivel ezek a légkondicionálók a hűtést általában 1-4 irányba képesek egyenletesen eloszlatni, így nem kell jegesmedveként tűrnünk a ránk zúduló légsebességet.

 

Hátrányként megemlítendő, hogy minden egyes beépítéshez álmennyezet szükséges, továbbá, hogy a kazettás mennyezeti klímák árfekvése igen magas.

 

Működésük megegyezik az oldalfali split klímákéval, csak a beltéri egység működésében tér el.

 

Megjelenése esztétikus, kiváló légelosztásának köszönhetően elterjedt az olyan nagy létszám befogadására képes helyiségekben, mint pl.: irodák, üzletek, éttermek, szórakozóhelyek, autószalonok.

 

Családi házak és nagyobb légterű lakások esetében szintén ideális választás lehet a mennyezeti kazettás klíma, de itt minden esetben ügyelni kell a takarásra.

 

A mennyezeti kazettás klímák többféle kialakításban készülnek, amit úgynevezett „utas” megjelölésekkel címkéznek fel, ezek közül a leggyakoribb a négy utas kazettás típus, ami a négy irányba fújt levegő funkciót jelenti.

 

Létezik egy és két utas, és körben fúvós kialakítás is. Minden légkondicionáló berendezés termel úgynevezett kondenzvizet, ennél a típusnál a gyárilag beépített csendes szivattyú alapfelszereltség.

Így a többi típussal ellentétben nem okoz problémát a cseppvíz elvezetése.

 

A kazettás mennyezeti klíma könnyen szerelhető, a csövek elvezetése sem okoz nehézséget, ezen felül pedig kiegészítő ventilátor segítségével alkalmas a friss levegő eljuttatására a klímához, mely azt a helyiségekbe továbbítja.

 

Nagy légterű helyiség stabilizálására pedig több, azonos teljesítményű kazettás klíma berendezése javasolt, mivel azonos üzemmódban és hőmérsékleten működtetve egyenletes légelosztást és hőmérsékletet biztosítanak.

 

Copyright © - Minden jog fenntartva! 2020 Kalló Therm Kft.

Ezt az oldalt az insource.hu készítette.